Olympisch Gewichtheffen Middelburg

 
 

Zeeland kent maar weinig plaatsen waar je de sport Olympisch Gewichtheffen kunt uitvoeren. In reguliere sportscholen/fitness accomodaties zijn zowel de materialen als de kennis en begeleiding te beperkt om deze prachtige sport uit te kunnen voeren. Verder is de sport in Nederland zo klein en relatief onbekend, in vergelijking tot Amerika, dat er zelfs in heel Nederland maar een aantal Olympisch Gewichthef clubs zijn. Helaas is dat in Zeeland op dit moment niet het geval. Erg zonde, want deze sport is zo mooi door verfijning van techniek, explosiviteit in de bewegingen en werken naar de fysieke grenzen van jouw kunnen.

 
olympisch gewichtheffen zeeland.jpg

Olympic Weightlifting

De training voor olympic Weightlifting bestaat voor een groot deel uit techniek training, kracht opbouw en ontwikkeling van je bewegingspatroon.

In de basis kent Olympic Weightlifting twee bewegingen:

  • Clean & Jerk, ook wel 'stoten' genoemd, waarbij de halter in twee fases vanaf de grond boven het hoofd wordt gebracht
  • Snatch, ook wel 'trekken' genoemd, waarbij de halter ruwweg in 1 beweging boven het hoofd wordt gebracht

Clean & Jerk

De Clean & Jerk is naast de snatch één van de twee olympic lifts waarbij de lifter zichzelf eerst onder de stang trekt, vervolgens opstaat en daarna de stang vanaf de schouders (de frontrack positie) door middel van een split jerk (of varianten) de halter boven het hoofd brengt.

Snatch

De Snatch is de lift waarbij de atleet de stang in een beweging boven het hoofd trekt in de overhead positie. Vervolgens gaat de atleet staan met het gewicht boven het hoofd.

olympic weightliting.jpg
 

Olympisch gewichtheffen Zeeland

Ben jij op zoek naar een plek in Zeeland waar je kunt Olympisch Gewichtheffen, dan ben je bij CrossFit CKM Middelburg aan het juiste adres. We hebben alle materialen, kennis (gecertificeerde coach) om jouw training optimaal te begeleiden.

olympisch gewichtheffen middelburg.jpg
 

CrossFit CKM Barbell Club -Voor Olympisch gewichtheffen

Wanneer je interesse hebt om kennis te maken met de sport olympisch gewichtheffen, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Je kan dan een keer komen kijken, of gelijk een keer meetrainen, op je eigen niveau, onder begeleiding van één van onze coaches.